stringdemons_2
 • moderator
 • September 18, 2015

Οι String Demons στο koutipandoras.gr: “Η μουσικη ορια δεν εχει”

Δύο αδέρφια που παίζουν βιολί και τσέλο από πολύ μικρή ηλικία και καταφέρνουν να συνδυάζουν με επιτυχία τη heavy metal, την κλασική, την παραδοσιακή μουσική και ότι άλλο τους εμπνεύσει. Με φρέσκια και αισιόδοξη ματιά, οι String Demons (Δαίμονες Των Εγχόρδων) Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, μας μιλούν για τα σχέδια τους τη χρονιά που έρχεται, την ιστορία της μπάντας τους, τη μαγική δύναμη της μουσικής που δεν έχει όρια και τις αγαπημένες τους διασκευές. Στις 26 Σεπτεμβρίου εμφανίζονται στο Ρυθμός Stage, ενώ ακολουθεί μία εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παρέα με έναν Αθάνατο, κάτι Καγκέλια, μερικούς Πειρατές, κάτι Δοξάρια από την Ικαρία, κάτι Κάβουρες, έναν Αλήτη Πολιτικό και πολλά άλλα μας παρασέρνουν σε ένα ”Συμφωνικό Πανηγύρι”  με βάση τα έγχορδα σε όλα τα ”χωράφια” της μουσικής.

– Τι θα ακούσουμε στο Ρυθμός Stage στις 26 Σεπτεμβρίου; 

Το stringdemoνικό αυτό live στο ‘’Ρυθμός Stage’’ θα είναι ένα ‘’Συμφωνικό Πανηγύρι’’! Με αυτό κλείνουμε έναν αρκετά μεγάλο κύκλο καλοκαιρινών συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, που ξεκίνησε από τον Ιούνιο στο Σουφλί και έκλεισε το Σεπτέμβριο στην Πρέβεζα! Με βάση λοιπόν τους μουσικούς ‘’πυλώνες’’ μας, δηλαδή τη heavy metal, την κλασσική και την παραδοσιακή θα είναι ένα live που θα περιλαμβάνει από heavy metal μέχρι παραδοσιακή, από κλασσική μέχρι λαϊκή, από δικά μας κομμάτια μέχρι εκκλησιαστικούς ύμνους, από ρεμπέτικη μέχρι ροκ, παιχνίδια με τον κόσμο, πολλή ρυθμό, τρέλα και φυσικά… έγχορδα!!

– Ποιος είναι για εσάς ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κλασική και την παραδοσιακή μουσική;

Πιστεύουμε και αυτό υποστηρίζουμε στη μουσική που παίζουμε και στον τρόπο που παίζουμε, ότι η μουσική όρια δεν έχει. Η μουσική μόνο μία είναι: η καλή! Το αυτί είναι ο υπέρτατος κριτής! Και υπάρχουν μουσικά διαμάντια στην κλασική όσο και στην παραδοσιακή. Η σύνδεσή τους λοιπόν είναι απλή: είναι και τα δύο μουσική! Και τα δύο έχουν ουσία και ‘’ζουμί’’ να δώσουν στους ανθρώπους! Αυτό είναι το νόημα της ίδιας της μουσικής!

– Γιατί επιλέξατε το όνομα string Demons και ποια είναι η ιστορία σας;

Είμαστε αδέλφια και αρχίσαμε να παίζουμε βιολί και τσέλο στις ηλικίες των πεντέμιση και έξι αντιστοίχως.  Στο μουσικό μας σπίτι ήταν πάντα δεδομένο ότι πρώτα θα μελετήσουμε (βιολί-τσέλο) και μετά, σε δεύτερη μοίρα, έρχονταν τα μαθήματα του σχολείου! Από την ηλικία των 10 περίπου, έχουμε παίξει σε πολλές αίθουσες της Ελλάδας(Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Παρνασσός, Δημοτικά Θέατρα κ.λπ.) και στο εξωτερικό( Νέα Υόρκη, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Τουρκία) και έχουμε πάρει μέρος και βραβευτεί σε διαγωνισμούς και σεμινάρια εντός και εκτός Ελλάδος. Επίσης έχουμε ηχογραφήσει, είτε ο καθένας ξεχωριστά, ως σολίστ, είτε ως ΄΄String Demons΄΄, για περίπου 7 δίσκους, μέχρι τώρα! Ουσιαστικά λοιπόν και επειδή για όλα αυτά μελετούσαμε στο ίδιο σπίτι, παίζουμε μαζί από πάντα σχεδόν, αλλά καθαρά ως String Demons συνεργαζόμαστε από το Μάρτη του 2014 και μετράμε έναν αρκετά…γεμάτο χρόνο με συναυλίες, περιοδείες, ηχογραφήσεις και πολύ…τρέλα. Η… νονά μας είναι η Βασιλική Καρακώστα με την οποία παίζαμε 2 χρόνια μαζί, κάναμε ένα CD, δύο περιοδείες και μας ‘’βάφτισε’’ Δαίμονες των Εγχόρδων’’ λόγω της ενεργητικότητας και της έντασης που βγάζουμε πάνω στη σκηνή και στο παίξιμο.

– Πως συνδέετε μεταξύ τους τόσο διαφορετικά είδη μουσικής και ακούσματα; Είναι ένα ταξίδι χωρίς όρια και σύνορα η μουσική;

Ακριβώς όπως το θέσατε! Όποια μουσική, μοτίβο ρυθμικό ή μελωδικό, μελωδία, κομμάτι, τραγούδι φτάσει στα αυτιά μας και μας αρέσει πολύ, μας καταβάλλει μία ακατανίκητη επιθυμία να πιάσουμε τα όργανα και να το παίξουμε. Και βγαίνει με τον δικό μας τρόπο. Και περιέχει και τελείως δικά μας στοιχεία μέσα.  Απ’ όποιο μουσικό ‘’χωράφι’’ και να προέρχεται! Και αυτό ισχύει και για τις διασκευές και για τα δικά μας, τα καινούργια κομμάτια! Μεγαλώσαμε σ’ ένα σπίτι όπου ακούγονταν με την ίδια ευκολία και συχνότητα μουσικές του Bach, των Beatles,  Χατζιδάκι, του Vivaldi, του Michael Jackson, του Σαββόπουλου, του Τσιτσάνη, του Mozart, του Χιώτη, των Κατσιμιχαίων, του Ζαμπέτα, των Rolling Stones, του Θεοδωράκη, του Beethoven, του Elton John, των Pink Floyd, του Tarrega, του Armstrong, του Jimmy Hendrix, του Tchaikovsky κ.ά. Άρα όλα αυτά μας έχουν επηρεάσει! Μας αρέσει να κάνουμε την κλασσική μουσική πιο ‘’λαϊκή’’ και την  λαϊκή μουσική πιο ‘’κλασσική’’!

– Ποια είναι τα σχέδια σας για τη χρονιά που έρχεται;

Τα σχέδιά μας είναι πολλά και… μαγειρεύονται! Μετά τον πρώτο μας δίσκο ‘’String Demons’’ που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την fm Records, τώρα είμαστε κλεισμένοι συχνά-πυκνά στο υπόγειο του σπιτιού μας, μαζί με τον ΄΄επιστήμονα των υπολογιστών΄΄ Δημήτριο Ντούλια και ηχογραφούμε τον δεύτερο που θα εμπεριέχει…πολλά και διάφορα! Επίσης έρχεται μία μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 24 Οκτωβρίου 2015, με τίτλο ‘’200 Κιθάρες παίζουν Χατζιδάκι’’, όπου θα ανέβουμε στην σκηνή, πραγματικά, με 200 Κιθαριστές, υπό τον Βαγγέλη Μπουντούνη και τη Μάρω Ραζή, για να κάνουμε ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. Τα υπόλοιπα και όλα γενικώς τα νέα μας μπορεί να τα μαθαίνει κανείς μπαίνοντας στη σελίδα μας ”String Demons” στο facebook!

– Ποιες είναι οι αγαπημένες σας διασκευές μέχρι τώρα; Και ποια τραγούδια θα θέλατε οπωσδήποτε να διασκευάσετε στο μέλλον;

Τα ‘’Καγκέλια’’ και τα ‘’Ικαριώτικα Δοξάρια’’ τα αγαπάμε πολύ. Ίσως γιατί καταφέραμε και βάλαμε πολλή από την προσωπικότητα και την αισθητική μας πάνω στη μουσική, μέσα σ’ αυτά τα κομμάτια. Με πολλή αγάπη, προσθέσαμε πολλά δικά μας στοιχεία, μοτίβα, ιδέες, φαντασία, τα κλασικοποιήσαμε σε αρκετά σημεία, σε κάποια άλλα τα… τραβήξαμε στα άκρα! Έτσι λειτουργούμε. Και γι’ αυτό ποτέ δεν ξέρουμε…ποια θα είναι η επόμενη διασκευή και από πού προερχόμενη.

– Παρακολουθείτε την πολιτική επικαιρότητα; Θεωρείτε ότι η ελπίδα ήρθε ή χάθηκε στην πορεία;

Παρακολουθούμε, αλλά προσπαθούμε όχι σε υπερβολικό βαθμό, γιατί από κάποιο σημείο και μετά το μυαλό σου γίνεται σκόνη με όλα αυτά και σταματάς να βλέπεις καθαρά. Πρέπει να αποστασιοποιείσαι και κυρίως να μη φανατίζεσαι. Η ελπίδα, θεωρούμε, είναι κάτι που υπάρχει μέσα μας, κανένας δε θα έρθει να σου την σερβίρει και να σου την… ‘’ταϊσει’’ στο στόμα! Μόνος του την κατακτά ο καθένας. Όταν είναι ένας άνθρωπος εργατικός, τίμιος, έχει διάκριση και ξέρει να γελάει, δε θα χαθεί ποτέ! Μία κοινωνία αποτελούμενη από τέτοιους ανθρώπους είναι ανίκητη.

– Πείτε μας τρεις αγαπημένους σας δίσκους που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε.

Το ‘’Wall’’, To ‘’Ρεμπέτικο’’, και το ‘’Estro Armonico’’!

– Ποια στοιχεία αποτελούν για εσάς πηγή έμπνευσης; Οι άνθρωποι, οι τόποι, οι εποχές;

Τα πάντα μπορεί να είναι έμπνευση! Απλώς καμιά φορά μπορεί να κάθεσαι μόνος/μόνη σου στο δωμάτιό σου και να σου έρθει… η μεγαλύτερη έμπνευση που είχες ποτέ φανταστεί! Είναι μυστήρια αυτά τα πράγματα.

– Πόση μαγεία και δύναμη κρύβεται κατά τη γνώμη σας μέσα στη μουσική; Είναι ατομική ή συλλογική υπόθεση; 

Και τα δύο βέβαια! Η μουσική είναι μία υπερδύναμη και, ευτυχώς ακόμα, το ανθρώπινο αυτί ενστικτωδώς ακολουθεί την ωραία μουσική, ακόμα και αν του έχει γίνει επί χρόνια καταδίωξη και πλύση εγκεφάλου για να θεωρεί μουσική κάποια πράγματα που δεν είναι και που δε θα γίνουν ποτέ(δυστυχώς στην Ελλάδα έχει συμβεί αυτό). Το ένστικτο όμως πάντα νικάει και το έχουμε διαπιστώσει αυτό πανηγυρικά στα ταξίδια και τις συναυλίες μας. Η μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μας, μαγεία που βρίσκεται στη μουσική, και δη στην οργανική, είναι το εξής: ότι είναι μία Τέχνη προσιτή σε όλους, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ! Δεν πρέπει να πληροίς καμία προϋπόθεση για να αγγίξεις τη μουσική. Η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να πληροίς είναι να μην είσαι κουφός. Και ακόμα και αυτό, υπήρξε κάποτε ένας άνθρωπος που το διέψευσε: ο Beethoven!!!

Info: 

Ρυθμός Stage

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Τηλέφωνο: 210 9750060

www.rythmosstage.gr 

Ώρα έναρξης: 22.00

Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)

Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη – koutipandoras.gr

Recent posts

 • 37230942_1893262880735661_3893899109551046656_n

  IFPI charts Greece: Νο 19 ”Rise Of Strings” by String Demons

  Read more >>
 • web

  Οι STRING DEMONS μιλούν στο rockandroll.gr

  Read more >>
 • No image

  Βυθισμένες άγκυρες – Μίλτος Πασχαλίδης & String Demons (Θέατρο Βράχων 7/6/2017)

  Read more >>